recepten, soep
Leave a comment

VENKEL-DOPERWT-KOKOSSOEP MET MUNT, LIMOEN, GEMBER EN PEPER

IMG_6893

Dit soepje behoort tot de nieuwe garde Zuppa-soepjes. Tegelijkertijd wordt het toegevoegd aan mijn lijst favorieten. Bij deze moet ik wat bekennen. Ik ben namelijk iemand die graag potten en pannen uitschraapt/eet. Saus, kaas, soep,… alles wat mijn buikje begeert gaat de mond in. De soepketels en binnenpotten van de soepwarmer waar één van mijn lievelingssoepen heeft ingezeten wordt zorgvuldig uitgelepeld en gelekt. Vroeger kon dit zonder gène in mijn mini keukentje. Deur dicht en als een hongerig wild beest met pannenlikker en lepel in de hand me storten op de aangekoekte soep. Nu mijn klein kotje getransformeerd is tot een grote open keuken is het uitlepelwerk een sinecure operatie. De nieuwe werkwijze ga ik jullie besparen. Wel kan ik zeggen dat soepjes als deze nog steeds tot op de ketelbodem uitgelikt worden!

recept venkel-doperwt-kokossoep
1ui, grof gehakt- 1 teentje look- 1 stengel prei(wit)- 2 middelgrote venkels, in grove stukken- 2 grote courgettes- 2 aardappels- 4 liter groentebouillon- 250 g diepvriesdoperwtjes- 2 blaadjes kaffir limoen- 6 blaadjes munt- 1/2 rode peper- een stukje gember, duimgroot, geschild en in stukjes- 1 blokje santen/kokos

Doe alle groenten, behalve de doperwtjes, in een grote soepketel en overgiet met de groentebouillon. Laat goed doorkoken tot de groenten gaar zijn. Voeg de doperwten toe en laat nog 5 minuten op een zacht vuur meekoken. Voeg alle andere ingrediënten toe en mix tot een glad geheel. Giet de soep door een puntzeef. Serveer met gerookte zalm of garnaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>