klassiekers, recepten, spanje
Leave a comment

TORTILLA

IMG_6142

Frietjes gaan er bij mij wekelijks met gemak in. Een gewoon gekookte aardappel, dat is al wat moeilijker. Puree, ook niet echt mijn ding. Hier in Spanje eet ik brood noch pasta. Dit koolhydraattekort maak ik ruimschoots goed met de overheerlijke tortilla die elke dag op tafel komt te staan. Ik snap echt niet waarom mensen dit soms kant en klaar kopen. Of het allergrootste misverstand, waarom sommige mensen een tortilla van gekookte aardappelen maken. NOOOOIT doen!!! Belangrijk voor een goede aardappelomelet is dat je lekkere aardappels gebruikt, met dunne schil. Olijfolie van goede kwaliteit (liefst geen extra vierge) en goed materiaal. Een lichte koekenpan met antikleeflaag en een deksel die een beetje hol is en groter is dan de pan. Meer heb je niet nodig.

Mijn papa is verzot op deze aardappelbereiding. Om wat variatie te brengen doe ik er soms ook wat anders bij dan alleen schijfjes aardappel, zoals groene asperges, prei, courgette of ui.

recept tortilla
3 middelgrote aardappelen, gewassen en in schijfjes gesneden- peper en zout- olijfolie- 2 eikes

Giet olijfolie in een kleine koekenpan zodat ie half onder staat. Je moet de aardappelschijfjes als het ware kunnen frituren. Verhit de olie en doe alle aardappelschijfjes erbij. Laat even op een hoog vuur aanbakken en zet na 5 minuten stiller. Roer de aardappelen goed om. Als je prei, courgette of andere groente wil toevoegen is nu het moment. Kruid met peper en zout en laat met het deksel erop 10 minuten verder pruttelen. Klop ondertussen de eitjes met een garde heel schuimig. Giet de overtollige olie weg uit de pan. De olie kan perfect herbruikt worden. Verdeel het eischuim gelijk over de aardappelen en laat weer even, met de deksel op de pan, op een laag vuurtje aanbakken. Draai met behulp van de deksel de aardappelomelet om. Nog even aanbakken en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>