mijn keuken, recepten, simpel
Leave a comment

TERUG IN WINTERMODUS

a2c47-img_2265

Het sneeuwt, en dat in maart! Ik bekijk het van de positieve kant en geniet bij deze van de knol der winterknollen, de…selderknol, euh ik bedoel de knolselder;-)! In mijn studentenjaren was ik nogal begaan met (gezonde) voeding. Altijd op zoek naar lichte en gezonde alternatieven voor vetrijke producten. Denk dat zowat alle voedingswaren die er bestaan, inclusief de lightversie ervan, mijn kiezen gepasseerd zijn. Conclusie na jaren van proeven en vergelijken: weg met light, welkom goede en (h)eerlijke producten! Doch is er 1 simpel receptje/alternatief uit mijn studentikoos bestaan dat ik nog steeds toepas. Knolselderfrietjes zijn zo makkelijk te maken, veel gezonder dan de aardappelfriet en 1000 maal lekkerder. De knolselder (een kleine knol is altijd veel smaakvoller dan een grote) schillen en in dikke frieten snijden, kriskras op een bakplaat leggen, olijfolie erover sprenkelen en kruiden met peper en zeezout. Dit in een oven van 150° en na een kwartiertje de oven verhogen naar 180° en nog eens een kwartiertje laten bakken.

0 Comments

  1. Hoi Karin!

    Het is ook echt echt heerlijk! Nu, ik had er vorige week een lamsboutje met rozemarijn en veel look bij geserveerd, maar kan evengoed met een gebraden kippetje of een lekker stukje vis. Maar het is altijd makkelijk om de oven helemaal te benutten als je er dan toch al een plaat met groentjes hebt instaan. Een goede tip bij het bereiden van vlees in de oven: zo lang mogelijk op lage(100°c) temperatuur laten garen (ik laat mijn vlees meestal zo een 3u in de oven staan!) en slechts op het einde een half uurtje op 180°c en dan een kwartiertje onder aluminiumfolie laten rusten, super zacht vlees gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>