klassiekers, recepten, simpel, soep
Leave a comment

SOEP NOSTALGIE

c75da-img_0314

1ste kerstdag werd vroeger steevast gevierd bij ons bomma in Maaseik. Het menu bleef al die jaren ongewijzigd en werd altijd voorafgegaan door bomma’s befaamde kippenbouillon! Dat niks verspild mag worden en alles ‘tot op het bot’ kan gebruikt worden in de keuken, heb ik van haar geleerd. Voor het maken van de videevulling, liet ze een volledige kip de dag ervoor zolang op de stoof pruttelen (valt me nu te binnen dat ik best wel oud ben, heb de tijd van de stoof nog gekend!) tot het vlees vanzelf van het bot viel. De bouillon werd gezeefd en een nachtje in de koele kelder bewaard, naast de groene limonade die we bij uitzondering 1 keer per jaar mochten drinken. Als wij arriveerden werd de heldere bouillon terug opgewarmd en liet ze de julienne van groentjes kort meekoken. zo simpel, de stoof deed het meeste werk!
Ook hier staat nu wekelijks een kipke in bouillon te trekken:
1kip
8liter water
grof gesneden wortel, selder, ui en prei
peper en zout
laurier
tijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>