recepten, soep
Leave a comment

SNELLE GARNALENBISQUE

Een garnalenbisque is echt makkelijker te maken dan dat het lijkt. Ik blijf erbij, niks zo simpel als soep! Het geeft me altijd een beetje feest-gevoel en door er een toast met rouille bij te serveren komt het vakantiegevoel naar boven!

recept garnalenbisque
1 ui, in grove stukken- 1 stengel wit van prei, in stukken- 1 teentje look- 1,5kg wortelen, in stukjes- 1 venkel, in stukken- 2 rode paprika’s, ontpit en gehalveerd- 1,5kg rijpe tomaten- minimum 200g garnalenafval/koppen- geutje cognac- 1el paprikapoeder- peper- 1 el gedroogde of verse dille- 3,5 liter groente-of visbouillon- als garnering:grijze garnaaltjes en gemalen kaas

De garnaalkoppen/afval in een grote soepketel op het vuur zetten. Vetstof is niet nodig. Direct blussen met een geutje cognac. Alle groenten toevoegen en overgieten met de bouillon. Het goedje een klein uurtje laten doorkoken, kruiden erbij doen en de mixer zijn werk laten doen. Mix redelijk lang om de soep zo fijn mogelijk te krijgen. De garnalenbisque zeven en opdienen met veel kaas en garnaaltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>