mijn keuken, recepten, simpel, spanje
Leave a comment

SLA IN DE PAN

IMG_6290

Nooit gedacht dat het mogelijk is om sla te bakken. Nu, sla met een dikke harde kern is wel een vereiste. Ideaal is Romeinse of bindsla. Met bv. eikenbladsla hoef je het al niet te proberen. Ook hier is het belangrijk dat je olijfolie van goede kwaliteit gebruikt. De plakjes look voor het geven van de erg lekkere specifieke smaak is onontbeerlijk. Zelf ben ik verzot op rauwkost. Een grote kom sla, daar kan je me enorm veel plezier mee doen. Nu ik deze Spaanse bereiding heb ontdekt, ga ik resoluut voor deze versie. En niet onbelangrijk, te combineren met alles, echt alles!

recept gebakken sla
3 kleine stuks bindsla of little gem, gehalveerd- 2 teentjes look, in plakjes- 4 eetlepels extra vierge olijfolie- peper en zout

Verhit de olie in de pan. Doe als de olie goed heet is de plakjes look erbij. Als de look begint te geuren kan de gehalveerd e sla aan beide kanten kort bruin gebakken worden. Zet nog eventjes de deksel op de pan zodat de sla nog lichtjes kan garen/stomen. Kruid met peper en zout en dien op. Heerlijk met een simpel stukje vis en gekookte aardappeltjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>