&zo, recepten, simpel, zoet
comment 1

SINGLE ONTBIJT 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Het valt me niet zo makkelijk als gedacht,  de single-modus. In wezen verandert er niet zoveel. Geen materiële dingen te verdelen, want het huisje inclusief inboedel had ik van in in de beginnen al aan mezelf toegeëigend. Handig. Moest het anders geweest zijn, zou het hoogstens wat praktische rompslomp met zich mee hebben gebracht. Ik ga er echter niet om liegen dat ik toch heel blij ben dat het nu zo is. 

En toch. Die extreme onafhankelijkheid, het heeft me misschien wel (mede) mijn relatie(s) gekost. Het zit er zo erg bij me ingeburgerd. Ik ben een gever. Alleen begin ik me nu af te vragen waarom. Is het omdat ik effectief graag anderen ontlast en gelukkig maak? Of doe ik het puur uit egoïsme, om mezelf in te dekken en alle discussies en achterklap achteraf uit de weg te gaan? Heeft het te maken met mijn vrijgevochten ouders? Hun ietwat bizarre vrije vorm van opvoeding? Het is en blijft voorlopig een raden naar. 

Waar ik in het begin niet moest weten van een nieuwe relatie, voel ik dat de eenzaamheid toeslaat. Er is werk aan de winkel, moest ik me ooit terug op de markt der gewillige partners gooien. Dat enkel geven is ook zo een puntje dat lichtjes mag buigen naar ook wat nemen. Zo krampachtig me vastklampen aan iets waar ik nog niet zo goed uit ben wat het precies, ik zal het moeten loslaten. Me eens volledig smijten, dat is wat ik ga doen. Ooit. Nu nog even niet. 

Op kindloze dagen loop ik verloren. Er is genoeg om dode momenten op te vullen. De leegte vanbinnen blijft. Hetzelfde heb ik al eens doorgemaakt. Enkel het mooie had ik ervan onthouden. De plotse oneindige vrijheid heeft ook zijn keerzijde. Het is wennen hier mee om te gaan. 

Onder het mom van me terug ‘marktklaar’ te maken, probeer ik wat aan de levensstijl te sleutelen. Groenten nemen de overhand in het eetpatroon. Vlees wordt vaker vervangen door peulvruchten, noten en vis. Brood wordt gebannen. Ik stort me volledig op mijn nieuwe sport. Het geeft me rust in de bovenkamers. Zolang ik mezelf niet helemaal op pootjes heb, is dit de easy way om me aan iets in plaats van te snel  aan iemand op te trekken. 

Vroeg ontbijten is niet mijn ding. Ik moet mezelf echt verplichten wat binnen te spelen. Volgend bordje is ideaal voor iedere single ontbijter, licht en volwaardig genoeg om een hele voormiddag mee door te komen! 

Pompelmoesbordje: 

1 pompelmoes, ontdaan van schil (inclusief het wit) en in partjes- 2 el granola- 1 el extra noten- een kleine hand bosbessen- enkele blaadjes citroenverbena 

1 Comment

  1. Ik ben een gever. Alleen begin ik me nu af te vragen waarom. Is het omdat ik effectief graag anderen ontlast en gelukkig maak? Of doe ik het puur uit egoïsme, om mezelf in te dekken en alle discussies en achterklap achteraf uit de weg te gaan?

    – Je bent in het juiste land om dit te ontdekken.

    Liefs
    Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>