klassiekers, recepten
Leave a comment

QUICHE

7092b-img_2281

Ik ben helemaal geen quiche-mens, doch word ik een aantal keer per jaar overvallen door een enorme goesting in deze hartige klassieke taart. Nee, geen experimentele vullingen noch bladerdeeg als bodem voor mij, een echte quiche lorraine zoals het hoort is waar ik dan naar verlang.
deeg: 300g bloem-120g koude boter in blokjes-snufje zout-1dl ijskoud water (deeg minimum 1/2u laten rusten in de frigo)
vulling: 3dl melk-4 eikes-400g geraspte kaas-peper, zout en nootmuskaat-gebakken spekblokjes-spinazie en eventueel champignons(gebakken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>