klassiekers, recepten, simpel
Leave a comment

PIZZA

70403-img_3276

Nu ik nog helemaal in de Italiaanse sfeer zit met mijn vitello tonnato, kan ik ineens ook wat pizza maken, toch? Ik schaam me dood dat we soms pizza gaan afhalen. Homemade pizza is gewoon 1000 keer lekkerder en 10 keer goedkoper!
Neem een grote kom met daarin 500g meel type 00 (in delhaize of carrefour van merk De Cecco, semola di grano duro), los 20 g verse gist op in 200 ml lauw-warm water en meng onder de bloem. Goed met de hand kneden tot een bol en op het laatst 3 snufjes zout en 3 goei scheuten olijfolie toevoegen. Een kwartiertje laten rusten en klaar om uit te rollen met de lege fles wijn die je tijdens het deeg kneden hebt leeggedronken;).
Het deeg is goed voor 3 grote pizza’s, als je ze goed dun uitrolt (ultradun=lekkerst). Een blikje tomatenpasta en kaas is het eigenlijk het enige wat je nodig hebt. Voor de liefhebbers misschien nog wat ansjovisjes.
Ik pimp mijn pizza nogal graag. Lekkerste vind ik:
De bodem (dun) bestrijken met tomatenpasta, beetje gemalen kaas,  gescheurde (niet in dikke plakken, echt kleine stukjes afgescheurd) mozzarella en een paar olijven erover. Bestrooien met provencaalse kruiden.
Bakken in een super hete voorverwarmde oven van 220°c à 250°c , tussen de 5 en de 10 minuutjes. Uit de oven halen en afwerken met (eventueel) italiaanse ham, veel rucola, halve kersttomaatjes, wat schilfers parmezaan en besprenkelen met olijfolie en peper. Hoe eenvoudig kan het zijn!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>