klassiekers, recepten, soep
comment 1

PIMPED UIENSOEP

img_5097

Het heeft lang geduurd vooraleer ik uiensoep op het Zuppa-menu durfde te zetten. Het schrikt een beetje af. Uien staan in rechte lijn met (ik zal het maar deftig verwoorden) winderigheid. Moest ik zo een soepje als lunch verorberen zou de kans groot zijn dat mijn darmstelsel de hele namiddag PROTesteert. Doe mij dus maar een lekker kommetje met veel kaas in de vooravond. Mijn 2 mannen kunnen een winderige nacht heus wel aan. Ook het feit dat uiensoep bijna te simpel is om te maken deed me twijfelen. Het voelt een beetje als bedrog. Daar heb ik iets op gevonden. Geen ordinaire uiensoep voor en bij mij, wel een pimped versie met tijm, mosterd en peperkoek.

recept uiensoep
1el boter- 10 uien, in ringen gesneden- 5 stengels bleekselder, fijngesneden-  1 prei(wit)stengel, fijngesneden- tijm- laurier- 2 volle el mosterd- 2 el bruine suiker- 6 sneetjes peperkoek- 5 l groentebouillon- peper- gemalen kaas naar believen

Smelt in een grote soepketel de boter en stoof de uien goudbruin. Voeg prei en selder toe. Doe de suiker erbij zodat de groentjes licht karameliseren. Kruidt alles met peper, tijm en een paar laurierblaadjes. Roer de peperkoek eronder tot die zo goed als helemaal is opgelost en doe nu ook de mosterd erbij. Overgiet alles met (reeds kokende) groentebouillon en laat nog een 10-tal minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Serveer met gemalen kaas of nog beter, een stuk stokbrood, gegratineerd met kaas.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>