recepten, soep
Leave a comment

PASTINAAK-GEMBERSOEP

img_5065

‘Hoe smaakt dat, pastinaak?’, is één van de moeilijkste (soep)groente-vragen die me soms gesteld wordt. Ik heb echt moeite om deze oergroente te omschrijven. Het heeft een beetje van alles wat. Zoet, beetje wrang, pittig, zacht, aards,…kortom een complexe witte wortel. Meestal combineer ik hem met een zoete groente zoals wortel, pompoen of zoete aardappel. Deze pure versie met bijna uitsluitend pastinaak en een flink stuk gember Heeft iets feestelijks. Toen ik nog geen soepbar had, verscheen dit soepje steevast op tafel bij eender welke plechtelijke bedoening. Het is dankzij dit recept dat ik ontdekte dat je van soep ware smaakbommetjes kan maken. Heerlijk hoe je oneindig kan combineren met groentjes.
Eeuwig dankbaar ben ik de Zuppa klanten die me lustig laten experimenteren en gewillig soep slurpen ! En eerlijk? 1 complimentje per dag over mijn soep geeft me altijd weer dubbele energie om verder te gaan met de zoektocht naar nieuwe en nog gewaagdere combinaties.
Af en toe verschijnt ie nog eens op het Zuppa-menu, het soepje waar het allemaal mee begon!

Recept pastinaak-gembersoep
1 ui, in grove stukken- 4 middelgrote pastinaken, geschild en grof gesneden-2 stengels prei (enkel het wit), in stukken- 4 kleine aardappels, geschild en in stukken- 2,5 liter groentebouillon- een (duimgroot) stuk gember, geschild- peper

Breng ingrediënten, behalve de gember, aan de kook en laat een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen. De pastinaak moet boterzacht zijn. Voeg op het einde de gember toe. Mix, zeef en voeg als de soep te dik is water of melk toe tot de gewenste dikte. Dien op met kruidenkaas, rode bietscheuten en eventueel grijze garnaaltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>