citytrip, resto
Leave a comment

PARIS

image

Het is weer veel te lang geleden dat ik er tussenuit ben geglipt. Even weg uit het veilige drukke stulpje kan oh zo deugd doen. Als ik in versnelde pas met (een veel te grote) valies richting station Hasselt loop, besef ik hoe makkelijk en geroutineerd mijn leven is. Op logistiek vlak bedoel ik dan vooral. Zes op zeven, iedere ochtend mijn fiets op, geen halve minuut later aan mijn dagtaak kunnen beginnen. De door zijn vader gedropte zoon lever ik netjes tussen half en kwart voor 9 af op de nog geen 50 meter verwijderde school, zodat ik voor de rest van de dag me enkel tussen de 4 muren van de soepbar hoef te bewegen. Een grote luxe. Al is af en toe tussen die muren uitbreken een must. 

Zoals de traditie het wil, verjaar ik in een ander land. Nog net geen 35. Hoog tijd dus om me onder te dompelen in la vie de Paris! Totaal onvoorbereid begin ik aan mijn trip. De Thalys staat wegens technische storing (later blijkt dat iemand met een grote betonblok op de treinsporen een grote ramp trachtte te veroorzaken) meer dan twee uur stil. Het heeft als enige voordeel dat ik even kan uitdokteren hoe en wat bij aankomst Paris nord. 

Een mondige kleuter verstoort  mijn denken. Even mis ik mijn klein monstertje thuis, maar al snel neemt ergernis de overhand. Kinderen zijn duidelijk niet mijn cup of tea…of beter gezegd ‘pas ma coupe de vin'(om al in de sfeer van the city of chic te komen). 

De ellende van de Thalys is snel vergeten. Eens in Parijs kom ik ogen tekort. Ik weet niet waar te beginnen. Parijs ademt geschiedenis, klasse en romantiek uit. Het is onbegonnen werk. Doch smijt ik me volledig in het ongewisse. C’est incroyable, fantastic, superbe, en al wat daar van omschrijving in stijgende lijn op volgt. 

Mijn eigenste verjaardagsdiner gaat door in restaurant AT en het is een toppertje. Ik geniet. De Japanse chef zelve voorziet de gerechtjes van bijkomende info. Bij één van de culinaire kunstwerkjes wordt een saké geserveerd die ik nooit of te nimmer zal vergeten. De sommelier schenkt gretig bij, met de vermelding dat het zeer exclusieve saké is. Amper te verkrijgen. Meegesmokkeld uit Japan. Ik voel me vereerd. Ook al krijgen de andere gasten identiek van hetzelfde gegeerde spul. Voor mij is het de kers op de taart van dit heerlijke verjaardagsdiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>