recepten, simpel
Leave a comment

OCTOPUS

4c34a-img_2920

Het is hier heerlijk warm in ons belgenlandje. De temperatuur evenaart die van Spanje en ik kan het niet laten een typisch zuiderse tapas te maken. Zo makkelijk en niet normaal lekker. Het enige wat misschien een probleem kan opleveren is het vinden van het hoofdingrediënt, namelijk de octopus. Ik haal deze op Europa’s langste zondagmarkt, La Batte in Luik. Als je deze doet, mag je zeker een bezoekje aan café Lequet niet overslaan. Een bruine kroeg met de beste bouletten ter wereld. Moest je niet de tijd hebben om tot Luik te rijden, biedt de diepvries van de supermarkt zeker soelaas!

1verse gekuiste octopus of een diepgevroren versie- een grote pan- peper en zout- 2 laurierblaadjes- een scheutje azijn- olijfolie- een citroen

Leg de octopus in een pan, net onder water, samen met de azijn, peper en zout  en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat minstens 2 uurtjes op een zacht vuurtje doorkoken. Laat afkoelen in de bouillon. Haal vlak voor het serveren de octopus eruit en knip met een keukenschaar (echt op zijn Spaans) in stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>