Pasta, simpel
Leave a comment

NIEUW (Italiaans) LEVEN

Processed with VSCO with f2 preset

 
Het is lang weekend. Normaliter zou ik dit combineren met een uitje (als het even kan, ver noorderwaarts), maar ik blijf thuis. Energiepijl staat op laag, levenslust is ver zoek en de passie voor eten en koken ligt voorlopig ook even geborgen op de bovenste plank van de kast. De jaren in overdrive leven heeft zijn terugslag. De honger naar meer is (even) weg. Een buik gevuld met kinderlijk geluk legt me volledig lam. Het is een beetje dubbel. In het achterhoofd de onrust dat ik nog vanalles zou willen ondernemen. Het blijft ergens sidderen. Iets nieuws om mijn schouders onder te zetten, terug geladen met bakken energie. Aan de andere kant is het ok. Ik moet me de tijd gunnen om terug op te laden. Voor even een groot deel eigen ik aan de kant te schuiven en de onrust en honger naar meer op te vullen met het gewone geluk. 

Voorlopig dus geen vernuftige uitjes meer. Geen zoektocht naar wat anders of bovenmaats geluk. Wel ga ik met de komst van zoon nummer 2, terug naar de basis van het bestaan. Een mooi gezin, een kwalitatief  leven waarin mijn jongens groot worden met de simpele dingen des levens.

Eten blijft natuurlijk een grote rol spelen in die basis van mijn vreugde alom. Voortaan echter wat anders getint dan ervoor. 

Dit is een nieuwe start, samen met de komst van een nieuw leven/wezen, gaat deze blog een nieuwe weg inslaan. Van werelds naar wat meer binnenshuis. Terug naar de eenvoud van het koken. Gericht op huiselijk geluk. 

De moeilijkheidsgraad van simpel koken ligt hem in de kwaliteit en het beperken van je producten. Een hele kunst voor mij. Als rasechte hamsteraar ben ik gewoon van een overload aan bordjes met ellenlange ingrediëntenlijst te maken. 

Met een Italiaanse man in huis is het maken van onze eigen pasta een must. Victor is een moeilijke eter, maar als ie kan meehelpen met wat op tafel komt gaat alles wat makkelijker richting buik. Zijn absolute favoriet is pasta. Als zijn handjes aan de pastamachine mogen draaien is het feest, zelfs in de mond!

Recept pastadeeg:

500g semolina of 250g semolina en 250g bloem type 00- 5 eigelen- 1 volledig ei- snuf zout- 3 el olijfolie- koud water

Doe bloem, zout en eikes in de keukenmachine en laat deze met behulp van een deegkneder (opzetstuk) zijn werk doen. Voeg na enkele seconden de olijfolie toe. Doe beetje bij beetje (druppelsgewijs) water bij het deeg en laat 5 minuten goed doordraaien. Stop de mixer even, haal het de substantie uit de kom en maak manueel een bolletje deeg. Doe de deegbal terug in de kom en laat de machine weer even het werk overnemen. 

Verdeel de bol en 4 kleinere bollen, verpak ze individueel in plastiekfolie en laat ze een half uurtje in de koelkast rusten. 

Schroef ondertussen je pastamachine vast aan de tafel en roep alle kinder- en manhanden aan dek! 

Makkelijkst is als je manlief de taak geeft zich te ontfermen over het insteken en opvangen van de deegbal gaande van stand 1 tot 7. Kindlief geef je de opdracht tot draaien, draaien, en nog eens draaien. 

Snij de pastavellen in lange dunne slierten (wij gebruiken hiervoor een fantastische deegrol, meegebracht uit Bologna. Ook makkelijk en online te bestellen voor een prikje). Breng ondertussen water aan de kook met een goeie schep (of 2) zout. Als het water kookt, gooi je de pasta in en is ie in 2 minuutjes eetklaar! 

Samen pasta maken heeft iets magisch. Wij besluiten er een wekelijkse traditie van te maken, die ervoor zorgt dat onze jongens de smaak en het plezier van het goede leven meekrijgen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>