&zo, Geen categorie, recepten, simpel, soep
comment 1

NIEUW BEWIND

image-9

Het gaat er zalig aan toe tussen de zuppa-muren. Het werken met enkel manvolk doet me deugd. Ik kan als het ware mijn eigen vreselijk moeilijke zelve zijn. De mannen hebben een stevige schild waarop mijn harde woorden meestal gewoon terugkaatsten. Nikste woorden wikken en wegen om iets zo voorzichtig mogelijk over te brengen. Gewoon boem baaf patat. Geen sprake van verbloeming, gewoon rechttoe-rechtaan, alles wat nog maar richting lever gaat, er al uitspuwen voor het de kans krijgt erop te gaan liggen. Uiteraard zorgt dit ook voor onenigheid. Het zou maar raar zijn moest al mijn (niet altijd even relevante) commentaar gewoon geslikt worden. Laten we zeggen dat ik ervan bijleer. 

Als Xander zegt dat hij mijn tanden wil uitkloppen, een serieuze kopstoot wil geven of gewoon de easy way, me van kant wil maken, weet ik dat ik erover ben gegaan. Als Nico in zichzelf begint te mompelen en te mokken, idem. Ik heb het niet altijd bij het rechte eind en het sterke karakter van beide collega’s zetten me geregeld met beide voetjes op de grond. Ik leg graag de nadruk op collega’s, want dat zijn we. Nog straffer, we zijn een puzzel van 3 gelijke grote stukken, die perfect in elkaar past. Geheel complementair. 

Op een of andere manier moet het mogelijk zijn die puzzel vast te lijmen, puzzelstukjes bij te leggen en te groeien tot een nog mooier en groter geheel. 

Ook het soepmenu wordt geprikkeld door het nieuwe zuppa-bewind. Zopas maakte ik een nieuwe combo van venkel en bloemkool. Het frisse van de venkel hemelt het duffe van de kool mooi op. Om het helemaal naar mijn hand te zetten, voeg ik nog een lading kaas toe. Een nieuwe lieveling is geboren!
Recept bloemkool-venkel(-kaas)soep 

1 grote of 2 kleine bloemkolen, in 2- 1 ajuin, geschild en in grove stukken- 1 grote venkel- 1 tl venkelzaad- 1 kleine courget, geschild en in grove stukken- 1,5 l groentebouillon-voor de liefhebbers: smeltkaas naar believe (ik doe 100g per liter)

Extra garnering: reepjes gandaham- wilde bloemen

Doe alle ingrediënten buiten de kaas in een soepketel. Zorg dat de stukken die de meeste gaartijd nodig hebben vanonder liggen. Laat een dik half uur goed doorkoken. Haal de pan van het vuur. Voeg nu pas de kaas toe indien je er een romig soepje van wil maken. Mix en zeef het hele goedje. Werk eventueel af met wat reepjes gandaham en wilde bloemen om het extra feestelijk te maken!

1 Comment

  1. Haha leuk.
    Je moet de puzzelstukjes niet aaneenplakken..
    Laat ze gerust als tektonische platen wat bewegen binnen hun vrijheid.
    ; – )

Laat een reactie achter bij Luc Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>