recepten, soep
Leave a comment

MAROKKAANSE KIKKERERWTEN-TOMATENSOEP MET AUBERGINE

Processed with VSCOcam with f2 preset

Toen ik 8 jaar geleden begon met mijn winkeltje, was een soep als deze al heel erg gewaagd. Als die op het menu stond had ik steevast de helft over op het eind van de dag. Echt fijn te zien hoe de smaak van de mensen geëvolueerd is in de loop der jaren en kruiden als komijn, koriander, gember en kaneel de mensen aantrekt in plaats van afschrikt!

1el olijfolie- 1el komijnzaad- 1el komijnpoeder, 1 el korianderpoeder- 1el paprikapoeder- 1 tl kaneel- 2 tl gember2 uien, in reepjes- het wit van een stengel prei, fijngesneden-3 stengels bleekselder, fijngesneden- 2 aubergines, in stukjes- 200gr rode linzen- blik kikkererwten- groot blik tomaten, geconcasseerd- 2 liter groentebouillon- verse koriander- ricotta of griekse yoghurt als garnering

Verhit de olie samen met de kruiden. Als de geuren van de kruiden vrijkomen, de groenten toevoegen en goed aanstoven. Blussen met de bouillon. Kikkererwten, linzen en tomaat toevoegen en een kwartiertje laten sudderen. De stengels van de koriander fijnsnijden en op het laatst onder de soep roeren. Garneren met korianderblad en ricotta of dikke griekse yoghurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>