klassiekers, recepten, soep
Leave a comment

MAROKKAANSE GOULASHSOEP

Processed with VSCOcam with f2 preset

Niks zo fijn als mensen die mijn soep lekker vinden en vragen naar het recept. Dus speciaal voor Mirjam dit recept van de marokkaanse versie van de klassieke goulash!

1el olijfolie- 1 teentje look, fijngehakt- 1el komijnzaad- 1el komijnpoeder- 1 tl korianderpoeder- 1 tl paprikapoeder- 1 tl gemberpoeder- snufje kaneel- snufje peper- 750gr rundsblokjes- 1,2l vleesbouillon- blikje kikkererwten- 2 uien, in grove reepjes- 2 wortels, in stukjes- 4 stengels bleekselders, fijngesneden- 2 paprika’s, in reepjes- 1courget, in stukjes- 1 groot blik (400gr) geconcasseerde tomaten- paar stengeltjes verse koriander, blaadjes apart als garnituur- eventueel 150gr rode linzen, of/en 1 tl harissa- serveren met bulgur of couscous

Verhit de olijfolie. Stoof het vlees al roerend samen met de kruiden en de look goed aan tot de geuren vrijkomen. Voeg uien en wortelen toe en stoof deze een aantal minuutjes mee. Overgiet met de bouillon en laat deze een dik uur of langer inkoken. Voeg de rest van de groenten en het blikje kikkererwten (inclusief vocht) toe. Doe nu ook het blik tomaten en eventueel de rode linzen erbij. Nog een half uurtje laten pruttelen op een zacht vuurtje en op het laatste de fijngesneden korianderstengels en de harissa erbij doen. Serveer met couscous of bulgur, dan heb je een heuse maaltijd. Garneren met ricotta, eventueel olijfjes en veel korianderblaadjes. Deze goulash is nog lekkerder de dag(en) nadien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>