recepten, soep
Leave a comment

MAÏSCHOWDER

Processed with VSCOcam with f2 preset

Er zijn zo van die soepen waarvan je een instant vakantiegevoel krijgt. Zo ook met deze. Op één of andere manier doet het me bij de eerste hap al goesting krijgen om het vliegtuig richting New York te nemen. Origineel is een echte chowder gemaakt met schelpjes(clams), maar deze versie is minstens even lekker. Maïs heeft iets über Amerikaans vind ik.  De melk, de zoete aardappel, de rode paprika erbij maken het nog eens extra extra zoet terwijl het toch geen calorierijk (oh wat stom woord) soepje is. Normaal zat ik nu samen met zoonlief in NY, bij mijn super familie. De aankoop van een huisje heeft de plannen helemaal overhoop gehaald. Voorlopig blijft het dus gewoon bij het slurpen en knabbelen van dit soepje. Wel ga ik op lang weekend. 3 dagen Berlijn, die vanaf morgen ingaan. En genieten ga ik!

recept maïschowder
1 el olijfolie en 1 en boter- 2 middelgrote uien, in reepjes- 2 wortelen, fijngesneden- 4 stengels bleekselder, fijngesneden- 3 zoete aardappels, in grove stukken- 2 rode paprika’s, in reepjes- 2 blikjes maïs- de steeltjes van een bussel koriander, fijngehakt- 1 liter groentebouillon- 1 liter melk- peper en zout

Verhit de vetstoffen en voeg alle groenten toe, beginnende met ui en wortel. Voeg ook selder, zoete aardappel, paprika en koriander toe. Roer goed om en blus met bouillon. Laat een kwartiertje pruttelen. Voeg nu ook de maïs toe. Laat nog een kwartiertje sudderen en voeg als laatste melk en peper en zout toe. Garneer met gemalen kaas en korianderblaadjes en laat de vakantiegedachten maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>