recepten, spanje, tripjes
Leave a comment

MAGRAS CON TOMATES

IMG_6211

Heb ik al gezegd dat ik een moeilijk etende wederhelft heb? Als Jj van iets zegt dat hij het lekker vindt, doe ik een dubbele vreugdedans. Zo is bij Marino, het cafeetje hier iets verderop, zijn lievelings tapas de magras con tomates. Het is (zoals het woord al zegt) gemaakt van het magerste stuk vlees van het varken. Ik probeer in de Spaanse kookboeken, die ik vorig jaar hierheen gezeuld heb, het recept van dit stoofpotje op te zoeken. Zonder resultaat. De enige reden dat ik het nergens kan vinden is waarschijnlijk omdat het zo simpel is. Te simpel om er een volledige pagina in een boek aan te wijden. ‘hmmmmm, dat is nu eens iets dat ik iedere dag zou kunnen eten, mag je thuis ook maken hoor!’, zegt de weinig etende wederhelft.’Oooh, dat gaat ie zich nog beklagen’, denk ik in mezelf.

recept magras con tomates
500 g mager varkensvlees, in blokjes gesneden- 1 el olijfolie- 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden- 1 teentje look, fijngehakt- 500 ml kippenbouillon- peper- een groot blikje tomatenpuree- 2 eetlepels honing of bruine suiker

Verhit de olie in een (gietijzeren) pan en bak de varkensblokjes aan alle kanten goed aan. Doe de ui en look erbij. Roer alles goed om. Kruid met peper en overgiet met de kippenbouillon. Laat op een hoog vuur, zonder deksel, 35 minuten doorkoken. Roer af en toe. De bouillon moet zo goed als helemaal ingekookt zijn. Doe de tomatenpuree en de honing erbij en laat nog eens 15 minuten met de deksel op de pan doorkoken.
Serveer met stokbrood of op zijn Vlaams, met frietjes en mayonaise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>