recepten, zoet
Leave a comment

KOEKJESKOEK

koekjeskoek

Metselkoek, petit-beurrekestaart, muizenstrontjestaart, laagjestaart, koekjeskoek alias de makkelijkst te maken zoetigheid die er bestaat! Onze oma’s waren experts in snelle baksels. Nu, deze is helemaal te gek mits er geen oven aan te pas komt. Het voelt een beetje aan als foetelen. Kant en klare koekjes en de meest eenvoudige crème au beurre. Dubbel zo lekker als hij ingevroren wordt en iets voor het opdienen wordt uitgehaald. En door de overload aan suikers erg lang houdbaar.

recept koekjeskoek
500gr smeerboter (bv. planta)- 500gr bloemsuiker- 2 eikes- 300ml sterke koffie met eventueel een scheutje amaretto- 4 pakjes petit-beurre koeken met echte boter- hagelslag- pannenlikker en grote ovenschotel of bord

Klop kort maar krachtig met de keukenrobot of handmixer boter, bloemsuiker en scheutje koffie en als laatst de eikes tot een luchtig geheel. Begin met een beetje crème au beurre om de koekjes op vast te leggen. De eerste laag koekjes niet in de koffie dompelen, besmeren met een laag crème au beurre. Terug een laag koekjes, deze keer wel in de koffie gedompeld. Zo afwisselend doorgaan tot de koekjes op zijn. Eindigen doen we met een laag botercrème en veel hagelslag!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>