recepten, spanje
comment 1

KNOFLOOKGARNALEN

IMG_6193

Thuis eet ik amper scampi. Hier zijn de garnalen zo vers dat ik er niet aan kan weerstaan. Een klassieker in de  Zuid-Spaanse tapasbar is deze bereiding met een overload aan look en olie. Als we bij Emma in Torrevieja gaan eten is er geen twijfel aan dat Jj dit gerecht bestelt. Het lijkt een beetje een vettige bedoening, garnalen drijvend in de olijfolie. Maar geloof me, alleen al maar je brood soppen in dit knoflookgoedje is hemels!

recept knoflookgamba’s
8el olijfolie- 4 tenen look, in fijne plakjes- 2 kleine spaanse pepertjes, fijngehakt- 500 g verse gamba’s, gepeld en ontdarmd, snufje zout en mild paprikapoeder- 2 pijpajuintjes, enkel het groen, fijngesneden- eventueel 2 eitjes

Verhit de olijfolie in een koekenpan op een hoog vuur. Voeg look en peper toe tot het begint te geuren. Voeg de gamba’s toe en bak ze tot ze stevig en roze zijn. Kruid met zout en paprika en voeg nu ook de pijpajuintjes toe. Serveer meteen, terwijl de olie nog sissend heet is. (Als je er de eitjes bij wil, duw je na het toevoegen van de pijpajuin, de gamba’s een beetje opzij zodat er ruimte is om je eitjes te bakken. Breek ze open in de pan, en bak de spiegeleitjes kort. Breng de pan met de sissende olie en de spiegeleitjes zo naar tafel en snij de eitjes in de pan, in het bijzijn van je eetgasten, zodat het eigeel eruit loopt en stolt).

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>