recepten, soep
Leave a comment

INDIAN SWEET ‘N SOUR BOMBAYSOUP

indiancurry

De ochtenden bestaan bij mij uit hard labeur en veel hersenspinsels. Hard labeur omdat de soepjes op tijd klaar moeten zijn, hersenspinsels omdat ik van 6 tot 9 uur niemand buiten mezelf heb om tegen te praten. Erg vind ik dat niet, integendeel. Niets zo fijn als af en toe in mijn ukkie zijn.Vandaag overliep ik de ‘wat als-vragen’. Heel leuk, boeiend, maar ook vermoeiend om te doen. Het toppunt van al is dat het eigenlijk totaal nutteloos is. Dat ik de volledige voormiddag gespendeerd heb om daar achter te komen is helemaal belachelijk. Flashbacks,  idyllische droomscenario’s, totaal foute en de meest onnozele gedachten zijn de revue gepasseerd. Conclusie: alles gaat zoals het moet gaan, eten hangt samen met de mooie momenten van het leven en de liefde(s) die me korte alsook lange periodes hebben vergezeld, hebben allemaal hun steentje bijgebracht tot een positieve zelfontwikkeling. Voila!
Deze Indian sweet’n sour bombay soup at ik heeeeeeel vroeger in een zaakje in Maastricht. Iedere maandag rond 12, week na week. En een cappuccino met 2 lepeltjes rietsuiker erbij. Ja, ooit ben ik zo (9 jaar) een gewoontedier geweest. Veel van die 9 jaar heb ik niet overgenomen, maar deze soep is een blijvertje.

recept indian sweet ‘n sour bombaysoup
1el Indische currypasta of pouder- 2 el mosterdzaadjes (liefst zwarte)- 1 teentje look, fijngehakt- 1 el komijnzaad- 1 el komijnpoeder- 1el kurkuma- snufje kardemonpoeder- 1tl gemberpoeder- eventueel wat fenegriek- 2 uien, in reepjes- 1 wortel, in kleine sukjes- 4 takken bleekselder, fijngesneden- 400gr rode linzen- 2 el rietsuiker- 2 el citroensap- 2 liter groentebouillon-een handvol korianderstengels, fijngehakt- yoghurt- korianderblaadjes

Doe de kruiden in een grote soepketel en stoof ze eventueel in wat olie aan totdat de geuren vrijkomen. Voeg de fijngesneden groenten toe en blus met de groentebouillon. Voeg de linzen en de suiker toe. Laat dit 15 minuutjes doorkoken en doe als laatste het citroensap en de fijngehakte korianderstengels erbij. Schep de curry in kommetjes en werk af met yoghurt en korianderblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>