in bokaal of fles, simpel
Leave a comment

IN BIET GEPEKELDE EIKES

Processed with VSCOcam with f2 preset

Één van mijn favoriete niet zo sjieke doch heel fancy hapjes zijn deze ‘gepekelde’ eitjes. In de zomer waren ze onderdeel van mijn best friend’s wedding. Ik had er een blogstukje over klaar, maar haakte op het laatste moment af om het te publiceren. 

Het hart ligt bij mij als het ware op de tong. Met het ouder worden probeer ik het hart en de daaruit vloeiende woorden terug te slikken naar daar waar het hoort te wezen. Ik moet nog veel leren. Ondanks mijn leeftijd voel ik me nog dikwijls een domme puber. Specialist in flaters en altijd mis(s)content. 

Laat dat het nieuwe werkpuntje zijn voor 2016, en 2017, 2018,…en hopelijk nog voor vele jaren erna. Niks zo boeiend als de zoektocht naar jezelf en het ideale ‘zijn’. 

Recept in biet gepekelde eikes

1/2 l water- 250 ml azijn- 1 rode biet, in stukken- 1 sjalot, gesnipperd- 1 tl suiker- 1/2 tl zout- 1 laurierblad- 10 hardgekookte eikes- zeezout of flaky salt

Breng water, azijn, biet, sjalot, suiker, zout en laurier aan de kook. Laat alles een klein half uurtje inkoken. Koel het daarna af. Het goedje kan eventueel in de frigo (zeker een maand houdbaar in de koelkast). 

Laat de eikes erin marineren. Hoe langer je ze erin laat, hoe dieper de mooie rode kleur. Ikzelf prefereer een licht bietrandje waarvoor 10 minuten marineren meer dan voldoende is. Halveer de eikes en bestrooi rijkelijk met zout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>