recepten, zoet
Leave a comment

HAVERCOOKIES

haver

Het heeft even geduurd, maar deze koekjes verkopen sinds kort als zoete broodjes (wat ze eigenlijk ook letterlijk zijn). Zulke zoete heerlijkheden maken is één ding. Ze aan de man brengen is een ander paar mouwen. Ikzelf ben geen kei in dat laatste. Zelfs een cursus assertiviteitstraining heeft de commerciële kant in mij niet kunnen boven halen. Alle liefde wordt reeds gestoken in het maken van soep en zoet. Om dan nog eens met volle overtuiging mijn soepslurpers een dessert of vieruurtje aan te smeren, nee, dat durf ik dan weer net niet. Voor het spijzen van de soepkas hoef ik het niet te doen. De koekjes zijn echt geen heuse winstmakers, integendeel. Mensen laten genieten van niet enkel een kommetje groenten, het is gewoon eens wat anders.
Hoe het dan komt dat ze nu plots wel verkopen? Tja, de magische tongval van ons nieuw teamlid zit daar voor heel wat tussen. Het is altijd een komen en gaan van personeel. Het is vreselijk moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen het baas-collega-vriend(in) zijn. Ik ben niet de meest makkelijke als het over mijn soepjes gaat. Er wordt gezucht en gevloekt als ik op klunzige en meestal ongepaste wijze de lading doorgegeven kommetjes controleer. Mijn consequent zijn in wijze van werken kan tevens een serieuze bijschaving gebruiken.
Ik heb al een handjevol godsgeschenken bij me weten werken. Ook de dag van vandaag wordt mijn hart gevuld met lieve hardwerkende collega’s. Alles loopt gesmeerd. Doordat alles vlotjes verloopt kan ik me vaker terugtrekken in mijn keuken en volop experimenteren. Hiervoor kan ik niet dankbaar genoeg zijn! Als mijn baksels dan ook nog eens met veel passie en volle overtuigingskracht verkocht worden, kan ik niet anders zeggen dan ‘thank you lord for this wonderful topteam!’

Recept haver-kokos-honingkoekjes

100 g havermout- 120 g bloem- 50 g rietsuiker- 50 g honing of agavesiroop- 150 g gedroogde kokos- een handvol rozijnen- snufje zout- 1 tl bakpoeder- 125 g plantaardige boter

Alles simpelweg mengen en 10 minuutjes bakken in een voorverwarmde oven van 160°c. Laten afkoelen op een rooster en zo snel mogelijk een nieuwe lading maken, want ze zijn niet te doen zo goddelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>