recepten, zoet
Leave a comment

GEVULDE (EILOZE) KOEKJES

IMG_4859

Ik ben niet zo een koekjesmens, tenzij…het om zelfgemaakte koekjes gaat. Dan verander ik namelijk in een groot net niet blauw cookiemonster! Deze koekjes maak ik speciaal voor Vic zijn vriendinnetje dat absoluut geen ei mag eten (welkom in de nieuwe wereld vol met allergieën). En ok, stiekem maak ik ze ook gewoon voor mezelf. Minpuntje is misschien dat ze niet zo lang houdbaar zijn doordat ze na een 5-tal dagen wat ‘kwakker’ worden. Pluspunt is dat je dus verplicht bent ze in beperkte tijd op te eten, maar ze door het makkelijke recept in een wip hebt bijgemaakt!

recept
koekjes
300g patisseriebloem- 120g suiker- 120g koude boter, in kleine stukjes- snufje zout- een brokje (20cl) room of volle melk// 
vulling
een pakje (250g) goeie boter, zacht- 4 el room- snufje zout- 800g poedersuiker- 4 zakje vanillesuiker 

Voor het koekjesdeeg gewoon alle ingrediënten mengen tot een glad deeg. Dit gaat het makkelijkst met een keukenrobot en met behulp van een platte deegmenger. Het deeg in plastiek folie minstens een half uur in de koelkast laten rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°. Maak de vulling door ook weer hier gewoonweg alle ingrediënten te mengen.
Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een werkblad (met bloem bestuiven!) uit zodat je er met een ringvormig voorwerp (ik gebruik hiervoor een klein bokaaltje) rondjes kan uitsteken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 10 minuutjes in de voorverwarmde oven. Als ze afgekoeld zijn, zijn ze klaar om te vullen en meer dan klaar om opgegeten te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>