recepten, simpel
Leave a comment

GEBAKKEN GEITENKAAS

IMG_6287

Cheeeeeeeeeeese! Als ik ooit, om eender welke reden ook, geen kaas meer mag eten…zit ik met een heel erg groot probleem. De bolletjes manchego gaan er hier vlotjes door. Als hapje, dunne plakjes met goede olijfolie, beetje azijn en peper of als dessert met een dikke laag vijgenconfituur, pompoenmarmelade of kweeperenpasta. En als er niemand kijkt, gewoon zo, hupsakee, in de mond! Om toch wat variatie in de kaasinname te brengen, maakte ik vandaag deze geitenkaaskroketjes. Een toppertje!

recept gebakken geitenkaas
200 g harde geitenkaas, in dikke plakken- 1 ei, geklutst- paneermeel- 3 el olijfolie- 4 el honing

Doe ei en paneermeel beiden in een kommetje. Haal de plakken kaas door het ei en daarna door het paneermeel. Zie dat de kaas helemaal bedekt is. Laat de gepaneerde plakjes goed koud even rusten in de frigo. Je kan ze eventueel de avond ervoor al maken. Verhit de olie in een antikleefpan en bak hierin de geitenkaasplakjes aan beide kanten. Druppel er vlak voor het serveren wat honing over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>