simpel
Leave a comment

FLATBREAD

IMG_2277-0.JPG

Hoezeer ik ook mijn best doe een recept te volgen, ik slaag er nooit in. Weegschalen in welke vorm dan ook zijn niet mijn ding. Geduld en precisiewerk behoren alsook niet bepaald tot mijn topkwaliteiten. En me laten vertellen hoe en wat ik precies moet doen, daar is deze wijsneus ook net iets te koppig voor.

Over het algemeen is mijn werkwijze als volgt:

Men neme een bron of 5. Ingrediëntenlijst en bereidingswijze worden in sneltempo diagonaal gelezen. Men maakt een compilatie van de verschillende bronnen. Het gevoel voegt wat componenten toe. Men vervangt een aantal ingrediënten door anderen die wel voorradig zijn in de keukenkast. En last but not least, het fingerspitzengefühl en de losse pols doen de rest van het werk. Dit herhaalt men een keer of 4, inclusief mislukkingen, en wat volgt is een toprecept naar eigen hand!

Ik geef grif toe dat bij het maken van gebak er bij het experimenteren ook een aantal misbaksels uit de oven tevoorschijn komen. Het gebruik van een weegschaal is dus soms toch een must. Behalve….bij mijn nieuwe favorietje: flatbread met kruiden en zeezout. Deze allerschattigste gefrituurde broodjes kunnen ‘jamais’ mislukken!

Recept flatbread

500 g tarwebloem- 1 zakje bakpoeder- 1 el zeezout + extra om te bestrooien- 6 el olijfolie – 500g yoghurt -verse rozemarijn- eventueel ook verse oregano- zonnebloem(-of maïs)olie

Doe alle ingrediënten buiten het extra zeezout, kruiden en de zonnebloemolie in de keukenrobot. Meng tot een homogene massa.
Verdeel het deeg in 5 ballen. Druk ze een beetje plat en bestrooi met wat verse kruiden. Rol deze één voor één heel dun uit met een deegrol. Verhit de zonnebloemolie in een pan (moet ongeveer een 5-tal centimeter hoog staan). Als de olie heet is, bak/frituur je het uitgerolde deeg stuk voor stuk in de pan. Keer ze een aantal keer en druk ze goed aan met een lange spatel zodat ze op elk plekje goed bakken. Haal ze na een 5-tal minuten uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met nog extra kruiden en zeezout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>