klassiekers, simpel
Leave a comment

EINDELIJK EEN KEUKEN

Processed with VSCOcam with f2 preset

Na welgeteld 9 volle maanden is ie er. ‘Ie’ is mijn nieuwe keuken. Niet dat ik een oude keuken had. Ik had er gewoon geen. Jawel, geen vuur, geen voorraadkast, geen potten noch pannen, geen uitgietbak, geen kraan,…niks. 3/4 van een jaar afhaaleten, junkfood, restaurantbezoeken en nog veel meer bokes. Geen goed blogvoer dus. 

Met mijn blingbling keuken ben ik er weer helemaal klaar voor. Mijn nieuwe fornuis brengt me weer naar de basis. Het is allemaal nog wat zoeken. Er is nog totaal geen voeling met mijn nieuwe aga-vriend. Geen betere manier om hem beter te leren kennen dan met de bereiding van een gepocheerd ei. Na welgeteld 7 pogingen heb ik het onder de knie. 

Goh, wat heb ik dit gemist, dat zoeken naar de perfectie, mijn geklungel, die heerlijke eenvoud,..nergens beter dan thuis. 

Recept smörrebröd met avocado en gepocheerd ei

2 kraakverse scharreleieren- snuf zout-scheutje azijn- klein zeefje- schuimspaan 

1 rijpe avocado- beetje zure room of Griekse yoghurt- 2 sneetjes smörrebröd of roggebrood, lichtgeroosterd- peper- chilivlokken- zeezout

Zet een pannetje met water op het vuur en breng tot net onder het kookpunt. Doe er een snufje zout in. Breek ondertussen het ei in een zeefje zodat het te vloeibare eiwit wegglipt. Doe het eigeel en eiwit dat nog in het zeefje zit in een klein kommetje en voeg een drupje azijn toe. Als het water ondertussen de 80 graden heeft bereikt, roer je er even door met een garde zodat je een soort van draaikolk creëert. Giet het eitje in de draaikolk en laat tussen de 2 á 3 minuten garen. Haal het eruit met een schuimspaan en laat het afkoelen op een keukenhanddoek of schrik het in ijskoud water om het kookproces te stoppen. 

Besmeer de sneetjes smörrebröd met de zure room of yoghurt, beleg met partjes avocado en leg het gepocheerd ei er bovenop. Wat chiliflakes, zeezout en peper maken het helemaal af! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>