&zo, tripjes
Leave a comment

DE TIJDPUZZEL 

Processed with VSCOcam with f2 preset

  
Straf. Straf dat ik nu pas terug tijd maak voor het bloggen. Een mens heeft het dan ook wel druk tegenwoordig. En niet gewoon druk. Wel ‘druk, druk, druk’! Ik vraag me soms af waar die overgang van geen zak te doen naar het gehaaste bestaan heeft plaatsgevonden. Kinderen, werk,…allemaal prima excuses, en toch. Volgens mij valt er een mouw aan te passen. 

 Iedere leeftijd heeft zo zijn issues. Het zorgeloze kinderlijke genot tot een jaar of 12. Het verzet tegen alles tot zeker levensjaar 17, gevolgd tot een eeuwig (lijkende) durende strijd met je eigen zelve. Tussendoor wordt de mens dan nog eens belast met de grote levensvragen en de waarachtige zin van het bestaan om na meer dan 3 volle deccenia erachter te komen dat het leven veel te schoon is om er in hoge versnelling door te scheren. 

Zowaar ben ik hier dus beland. In dit eigenste stukje menselijke evolutie, genummerd zijnde fase 4. 

Zo er voor al mijn reeds gepasseerde strubbelingen een antwoord en/of oplossing was, zal er voor deze ook wel eentje geschieden. In tussentijd werk ik gewillig mee. Dit door volop te genieten van al het moois dat er te rapen valt en serieus mee te denken aan hoe die tijdpuzzel nu precies in elkaar past. 

De pauzeknop heb ik alvast gevonden. Nu en dan wordt ie wel eens ingedrukt. Heel abrupt, zonder geleidelijke overschakeling. In de hoop dat dat net hetgene is waar ik de komende jaren aan kan sleutelen. Van een brute overgang naar een langzaam vloeiende beweging, golfjes van tijd en geluk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>