mijn keuken, recepten, simpel
Leave a comment

CROQUEDELUXE-WEEKEND

img_0715

Opie voor 3 maanden in NY en Nicaragua, Jj een week in Orlando, drukbezette zussen en een mama (oma) die dag en nacht bezig is met haar nieuwe zaakje…het is lang geleden dat ik een volledige week met zoonlief alleen doorbreng. Hij is ongelooflijk lief. Het lijkt wel of iedereen hem voor vertrek heeft ingefluisterd dat ie zich naar behoren moet gedragen. In elke vraag wordt lukraak het woord ‘alstublieft’ gesmeten. Ieder antwoord bevat een welgemeende ‘dankuuuuu’. Ik word overstelpt met complimenten en knuffels. Aan tafel vertelt ie ronduit over draken, prinsen en prinsessen, dino’s en andere fantasieën. Het is geen kleine jongen meer, besef ik plots. Hij moet mijn grote geïnteresseerde blik hebben zien transformeren in de afwezige ‘oh wat wordt ie snel groot’-blik, want hij sluit zijn lang verhaal met bijpassende gebaren af met de geruststellende woorden dat ik niet bang moet zijn. Dat het allemaal verzonnen is en draken helemaal niet bestaan. Als ie na ons kip met frietjes en appelmoes- diner zegt (met bijpassende blik en het hoofd lichtjes gekanteld) dat ik ECHT heel lekker gekookt heb voor hem, val ik bijna van mijn stoel. Zou hij dat nu menen? Of heb ik hem zo hard gedrild dat ie aan zulke verplichte overacting doet?

‘Heb jij ook zo goed geslapen mama? Ik vond het heeeeel fijn dat ik bij u in bed mocht liggen! Als we niks tegen papa zeggen, mag ik dan nog bij u slapen?’
Een nacht met om de haverklap een been of arm noem ik niet bepaald een topnacht. Ik weet mijn eerlijkheid nog net te bedwingen en zeg ‘oh heerlijk heb ik geslapen met mijn boyke naast me!’. Al snel ga ik helemaal mee in zijn vrolijke stemming. We maken er een echte zondag van. Niks moet en (bijna) alles mag.

Om het helemaal luxueus te maken , bak ik mezelf een zondagse croque. Zuurdesembrood wordt besmeerd met een dun laagje truffeltapenade en rijkelijk belegd met plakjes brie. Een goeie geut olijfolie dient als bakvet. In een mum van tijd zit ik in de zetel te genieten van een decadente croque en het beste uitzicht ooit, de jongen die al mijn dagen compleet maakt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>