mijn keuken, recepten
Leave a comment

CHICKENWINGS MET BLUE CHEESE DRESSING

amerika

18 was mijn tante toen ze met man en kind vertrok naar het verre Amerika. Bewonderingswaardig voor die tijd (ik spreek hier over meer dan 50 jaar geleden) en komende uit een gewoon mijnwerkersgezin waarvan meer dan de helft van de kinderen de maas nooit heeft verlaten. Ik ben er alleszins niet rouwig om. Heb 2 fantastische amerikaanse neven, een nicht en mijn allerliefste tante Paula die ons altijd met open armen ontvangen in Irvington. Irvington ligt nabij de Hudsonriver, met de trein slechts 20 minuutjes van NY-city verwijderd. Om maar even te schetsen dat een familiebezoekje meer dan de moeite waard is. Het is nu alweer 3 jaar geleden dat ik voor het laatst daar was. Er leven 2 mythes bij de familie Timmermans: 1) als je met je partner gaat, kom je niet meer als koppel terug oftewel 2) mijn neven leggen een bizar afrikaans masker onder het logeerbed en je komt zwanger terug. Mits ik net samenhokte met JJ en gebroken terugkomen geen optie was en kinderen nog totaal niet in mijn woordenboek stonden, was het mijn vader die meeging. Er is één adres waar mijn neven elk bezoek mee naartoe loodsen. The Candlelight inn in Scardale NY is een bruin cafe waar je niet kan reserveren, soms wel een uur moet wachten voor een plaatsje, maar uiteindelijk wel meer dan de moeite waard is. Enkel chickenwings, onionrings en waffles fries op de kaart. Ideaal voor een knaagfamilie als de onze. Liefst doe ik dit op het begin van mijn verblijf, want Amerikaans eten is niet zo mijn ding. Enkel de eerste dagen kan ik genieten van de gigantische porties en vettigheid. Vanaf dag 3 verlang ik meestal naar onze europese groenten van normaal formaat!
Dankzij mijn bezoek aan de Candlelight inn ben ik helemaal zot van blue cheese dressing. Lekker op een slaatje, maar het allerlekkerste als dipsaus bij onze homemade wings!

CHICKENWINGS recept 1
De kippenvleugeltjes minimum 2 uur, liefst 24u, in de koelkast laten marineren in een kom met karnemelk, peper en zout en een snufje cayennepeper.
Een plastiek zak vullen met bloem en een snufje peper en zout, afsluiten en goed schudden. de vleugeltjes per 4 erin doen en goed schudden, overtollige bloem afkloppen en frituren in een pan met een bodempje (zonnebloem)olie.

CHICKENWINGS recept 2
De kippenvleugeltjes enkele uren marineren in een mengsel van gelijke delen ketchup, citroen en honing. De vleugeltjes op een bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven 3u op 120°c bakken en 30 minuten op 180°c.

BLUE CHEESE DRESSING recept
115gr blauwe kaas, bv. Danish blue- 115gr mayonaise- 125gr zure room- 2 lente uitjes, fijngehakt- 1el wittewijnazijn en optioneel 1 teentje look
De kaas fijnprakken en de overige ingrediënten eronder mengen. Zie wel dat de kaas korrelig blijft, is het lekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>