recepten, soep
Leave a comment

BROCCOLI-AMANDELSOEP

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dat soep maken niet moeilijk is weet iedereen. Het moeilijke gedeelte ligt misschien in het maken van combinaties die het soepje minder saai maken. Een gewone broccolisoep zegt me niet zoveel, maar door er wat amandelpoeder bij te mixen en wat frisse dikke griekse yoghurt erop te doen, maak je van en saaie soep een feestelijke kommetje.

1kg broccoli (inclusief de stronken)- 1ui- 1preistengel- groentebouillon- 100gr amandelpoeder- peper en zout- garnering: griekse yoghurt- peterselie

De broccoli, prei en ui in grove stukken snijden en in een ketel overgieten met bouillon totdat de groenten net niet onderstaan. kort goed laten doorkoken. Alles goed mixen, het amandelpoeder toevoegen, kruiden met peper en zout en zeven. Garneren met een toef griekse yoghurt en peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>