simpel, zoet
Leave a comment

BIERCRACKERTJES

IMG_2274-0.JPG

Mijn biercursus heb ik on hold gezet. Eerlijk? Ik ken geen grijze zone. Het is zwart of wit, alles of niks. Met de hakken over de sloot, daar doe ik niet meer aan mee.
Van een meer dan voorbeeldige leerling in het lager ging ik naar een matige middelbare student om me vervolgens hopeloos door mijn hogere studies te worstelen. Nooit heb ik geweten wat het is, studeren. Alles ging altijd vanzelf. Tot…het niet meer zonder enige inzet ging.

Een laatste poging deed ik nog. Ik gaf me helemaal. Vol goeie moed deed ik een snelcursus wiskunde voor de start van het academiejaar. Van de kunstafdeling naar een richting met overwegend chemie, fysica en de helft van de tijd gekluisterd zitten in het labo was geen makkie. Ik wou me bewijzen. Alles ging goed. Geen grote uitblinker, maar ik was tevreden.

Éen kleine tegenslag heeft me gevloerd. In plaats van verder te knokken gaf ik gewoon op. Zonder boe of bah. Zelfs de moeite niet gedaan om me in de strijd te gooien. Mijn tegenslag als alibi. Jaren ben ik ter plaatse blijven trappelen om er daarna op mijn manier weer tegenaan te gaan.

Nog steeds neig ik ernaar om mijn slachtofferrol als excuus te gebruiken in plaats van er extra hard tegenaan te gaan. Maar ik werk eraan.
Wat de cursus zythologie betreft: deze wordt beslist vervolgd. Ondertussen blijf ik het rijk der biertjes prospecteren. En als het even kan, wordt er fijn mee geëxperimenteerd in mijn kleine soepkeuken!

Recept biercrackertjes met venkelzaad en sesam

50 g suiker- 2 el sesamzaad- 2 el venkelzaad- 165 g bloem- 60 ml olijfolie- 60 ml pilsbier- snufje zout- 1 el pernod of pastis

Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg. Laat een half u (of langer) rusten in de ijskast. Rol met behulp van deegrol dun uit en snij de gewenste grootte van crackertjes eruit. Bak een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 165 graden. Bewaar in een afgesloten doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>