recepten, simpel, zoet
Leave a comment

BANANANANAAAA 

image-1

Groenten en fruit, het blijft een eeuwige strijd met mijn kleine man. Het eerste waar ik naar vraag als ik hem van school ga halen is wat ie gegeten heeft. ‘Vleesje!’, zegt ie halverwege mijn vraag. Hij wil er zo snel mogelijk vanaf zijn, moeders vragenvuur over eten. ‘Geen patatjes, wel groenten!’ volgt vooraleer ik nog maar verder kan vragen. Hij weet hoe hij me moet sussen. ‘Welke groente?’ vraag ik hem. Niet dat ik hem niet geloof, maar puur uit interesse zodat ik thuis ook eens iets kan klaarmaken wat ie wel lust. ‘Het was zo een groene groente met wit vanbinnen.’ Ik kan niet meteen een groente vinden die aan zulke omschrijving voldoet. Het enige wat ik me kan voorstellen bij zo’n schoollunch zijn platgekookte bloemkool, spinazie of bonen met een worst en bloemige aardappelen. Misschien hebben ze de kinderen bij wijze van variatie eens een overgare genetisch gemanipuleerde groene bloemkool gegeven, die nog een beetje van zijn blanco kleur binnenin behouden heeft. ‘Ah ik weet het terug! Courgette was het!’, zegt ie opgelucht, blij dat ie snel door mijn dagelijks vragenlijstje heen is. 

Uit zijn boekentas haal ik de banaan die al 2 dagen een poging doet om verorberd te worden. Bruin, geblutst, nog amper eetbaar. Ik zeg niks. Hij heeft immers al die groene groente met wit vanbinnen gegeten. 

‘Heb je zin om cake te maken, Vic? Eentje van bananen!’ 

‘Joepie! Mag ik die dan helemaal opeten mama?’

Recept bananencake 

2 rijpe bananen- 2el honing- 200g zelfrijzende bloem- 1/2tl bakpoeder- 150g boter- 175g rietsuiker- 2 eikes, opgeklopt- 50g walnoten en/of pecannoten- 1 el allspice (of als je deze niet in huis hebt nootmuskaat)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker en de boter luchtig en voeg dan pas de overige ingrediënten toe. Beboter een cakevorm en bestrooi lichtjes met bloem. Giet het beslag erin en bak de cake in 40 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>