citytrip
comment 1

BAGESKOLE

Processed with VSCOcam with f2 preset

Deze nacht heb ik zeker ieder uur, waarvan sommigen meerdere malen, vanuit mijn ooghoeken op de klok gezien. Vandaag is de dag waar ik al maanden naar uitkijk. Ik heb een flauw vermoeden dat daar de slapeloosheid wat mee te maken heeft. Het ontbijt sla ik over. Maar goed. Bij aankomst bij meyers madhus staat de ontbijttafel al klaar. Veel kaas, chutneys en zuurdesembuns. Het is niet van mijn gewoonte, maar ik ben als eerste daar. Christopher komt vlak na me binnen. ‘Hé?! Helen! How funny!’. Jawel, Christopher zat ook in de nordic cuisine course. Alle stress valt van me af. Het voelt helemaal zoals het moet. Na ons komen er nog 13 anderen. Zowat ieder continent is vertegenwoordigd. De ontbijttafel is een goede aanzet om iedereen wat beter te leren kennen. Sofie is onze lerares. Ze is een beetje onwennig, duidelijk zeer mannelijk. En oh, daar hou ik van. Na ons keuvelen gaan we van start. Het is iets moeilijk, dat brood. In principe heel simpel, meer tijd is hier cruciaal. Als ik Sofie bezig zie met het deeg word ik jaloers. Die passie, voeling, het automatisme, de liefde met haar vak,… Ik word er week van. En jaloers.

 De groep wordt gesplit in 4. Ik ben blij met de mijne. Andrea, een Braziliaanse patissier, van londen, zorgt voor ambiance. Een dag vol hard labeur, veel gelach en zoveel tips en tricks. Dit is iets onbetaalbaars. Het strafste van al: niemand die me dit ooit kan afnemen.  

Mijn basisdegen en zuurdesems worden zorgvuldig in een plastiek doos gedaan. Geen idee hoe ik dit ga transporteren, maar het moet mee. Mee richting België, Hasselt, waar ik nog ongelooflijk veel bakplezier ga hebben. 

1 Comment

  1. Raf says

    En wij zullen weer het geluk hebben om van uw bakplezier te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>