recepten, simpel
Leave a comment

AUBERGINEBEIGNETS ALIAS BERENJENAS CON MIEL

IMG_6139

Een heuse auberginefan, dat ben ik. Simpel gegrild in olijfolie met wat zeezout en peper was tot nog toe mijn favoriete versie. Ik zeg ‘was’, want sinds mijn ontdekking van de Spaanse bereiding, zijn de gegrilde plakjes verdrongen door een nieuwe favoriete bereiding. Ik noem het auberginebeignets omdat de combinatie van hartig en zoet voor een ware sensatie in de mond zorgt. ‘Verantwoord snoepen voor het eten’ zou je het kunnen noemen. Het is zo simpel om maken. Bijna niet te geloven.Ik ben helemaal verslaafd!

recept gefrituurde aubergineplakjes
1 aubergine- volle melk- olijfolie- bloem- zout- honing

Snijd de aubergines overdwars in plakken van 3mm dik. Als de schil dik en taai is mag je de aubergine eerst schillen. Doe de plakken in een schaaltje en overgiet met de melk. Week dit 1 à 2 uur in de frigo. Laat ze uitlekken ingooi de melk weg. Doe de bloem samen met een snuf zout in een kom en haal de plakjes erdoor zodat ze volledig bedekt zijn. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit in een grote pan een bodempje olijfolie en bak de plakjes langs beide kanten goudbruin hierin. Leg ze op een groot bord en besprenkel met honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>