recepten, soep
Leave a comment

ASPERGESOEP

asperge

Ik ben wat laat met het plaatsen van dit recept. Het aspergeseizoen is door het mooie weer dit jaar heel erg vroeg gestart. Zoals het ieder jaar gaat met de asperges, net op het moment dat ze top van smaak zijn, is het seizoen alweer gedaan. Doch schrijf ik het hier even neer. Alvast voor de komende aspergetijd zullen we maar zeggen. Ik betwijfel ten zeerste of er überhaupt nog wel aspergesoep wordt gemaakt in de doorsnee huiskeukens. Bij deze kan ik jullie misschien overtuigen, want het lijkt een heel gedoe, maar is toch simpel.

recept aspergesoep
2kg heel erg dikke asperges, geschild, de punten eraf en apart zetten, de rest in grove stukken gesneden- 2 uien, gepeld en in grove stukken- 2 liter groenten-of kippenbouillon- peper- 80gr boter- 100g bloem- 2 brikjes room (200ml)

Kook de stukjes asperges en ui een dik half uur gaar in de bouillon. Kook de aspergepunten al dente in gezouten water in een ander pannetje.  Schep de punten met een spaan uit het pannetje en giet het kookvocht bij de soep. Maak in hetzelfde pannetje een roux van boter en bloem (dit door de boter geheel te laten smelten, de bloem erbij te doen en goed aan te bakken). Doe de roux bij de soep. Mix een 5-tal minuten de soep goed door. Zeef hebt goedje en doe de room erbij. Ook de aspergepunten kunnen er nu bij. Serveer met veel peterselie, een beetje grijze garnaaltjes of gerookte zalm en eventueel wat geplet gekookt ei en wat versgemalen peper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>