recepten, zoet
Leave a comment

AMANDELBISCOTTI

IMG_5074

Als er iets is waar ik tegenop kijk tijdens het maken van koekjes, dan is het wel het manueel bolletjes maken-werk. Dat deel van koekjes bakken laat ik liefst aan anderen over. Deze biscotti zijn dus een godsgeschenk. Geen boter, geen bolletjes te kneden en dus ook geen gedoe met plakhanden. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze verrukkelijk zijn. Het is ook echt een must ze te doppen in je koffie, of nog beter, in een lekker likeurtje!

recept amandelbiscotti
270g bloem- 3tl bakpoeder-160g suiker- 80g amandelpoeder- 45g amandelschilfers- 3 eikes- 5 tl vanillepasta of vanille-extract

Meng eerst alle droge ingrediënten goed onder elkaar (met de keukenrobot of met de handen). Doe eitjes en vanille-extract erbij en laat de mixer een aantal minuutjes zijn werk doen. Kneed nu alles met de handen. Verwarm de oven voor op 160°. Maak 2 lange worsten van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Duw ze een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak een 20-tal minuutjes in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Snij de gebakken worsten in plakjes van ongeveer een halve centimeters en bak deze nog 10 minuutjes af. Klaar is kees, euh, ik bedoel, koek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>