spanje, tripjes
Leave a comment

ALFONSO deel 2

a4c6c-a1

Het weer is de laatste dagen van ons vakantie niet zo denderend. Dat maakt het makkelijker om ons etentje in La Cabana op de middag te laten doorgaan. Zo ben ik dan wel, elk zonnestraaltje moet benut worden. Enkel buitenactiviteiten zijn aan de orde. Voor een etentje met allures maak ik graag een uitzondering op een iets minder zonnig dagje. Alfonso heeft onze reservatie goed en wel doorgegeven. We vallen hier van de ene verbazing in de andere. Heerlijke producten op een fantastische manier gebracht. We gaan zoals altijd voor het ‘meeste gangen-menu’. Het dessert wordt bij mij vervangen door kaas. Ook de wijnen zijn ongelooflijk lekker. We moeten hierna nog door naar onze vriend Alfonso en weet even niet hoe ik na al die overvloed aan spijs en drank het einde van de avond haal. Het overkomt me dikwijls, dat we ergens gaan eten en ik door combinatie van fantastisch eten en drinken, precies in extase kom. Voor even zweef ik en ben de gelukkigste mens ter wereld! Het is tegen zessen als we in Murcia centrum arriveren. We hebben om 20u afgesproken met Alfonso. Nog even tijd om ons te laten gaan in het shoppen. Murcia is een prachtige stad. Het oude Murcia lijkt, zonder afbreuk aan authenticiteit, helemaal geïntegreerd in het nieuwe moderne Murcia. Jj laat zich zoals gewoonlijk, in licht beschonken toestand, helemaal gaan in de speelgoedwinkel voor onze Vic. Hij doet nog een voorraadje gin in en zet zich al gepakt en gezakt neer bij het tapasrestaurant van onze vriend. Ik winkel nog even verder om me bij hem te vervoegen als ook Alfonso zelf arriveert. Dit is het begin van een fantastische avond. Alfonso voorziet ons van alle spijs en drank die te verkrijgen is in zijn zaak. Alles is stuk voor stuk eenvoudig heerlijk. Hoe groot Murcia ook is, hij lijkt iedereen te kennen. Middernacht gaan we verder naar zijn andere zaak. Ietwat strakker, nog even fantastisch, maar nu wel heel eenvoudig eten. We kunnen echt niet meer, maar Alfonso staat erop dat we gewoon van alles wat proeven. Een banale croque van brie en truffel maakt me helemaal wild. Ook een soort van pizza met heerlijk knapperige groentjes, zo simpel doch zo lekker, wekt mijn enthousiasme. Alfonso vertelt en vertelt. Hij voelt me goed aan en stelt me voor om volgend jaar 3 maanden voor hem te werken. In een opwelling zou ik direct ‘ja’ zeggen. Ik krijg van hem nog een jaartje bedenktijd. We sluiten deze onvergetelijke avond af met een ijsje om half 3 ‘s nachts. Gelukkig rest ons nog 1 vakantiedag om van dit avontuur te recupereren en een volledig jaar om over Alfonso zijn voorstel te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>