recepten, soep
Leave a comment

A NEW SOUPSTAR IS BORN

Processed with VSCOcam with f2 preset

Er zijn mensen die beroep doen op een personal assistent om zich te laten leiden doorheen de overdaad aan consumptiegoederen. Muziek, boeken, kunst, culturele voorstellingen, krantenartikels, documentaires, grafische ideeën, kleding, trends,…kunnen selecteren is één ding, alle wansmaak afschudden en enkel nog oog hebben voor de kwalitatieve meesterstukken is een ander paar mouwen. Je moet er als het ware een neus voor hebben. Heb je die niet, gebruik je best de neus van iemand die wel dat talent bezit. Zo maak ik maar al te graag gebruik van zusssielief haar neus. Waar andere mensen voor moeten betalen, wordt bij mij netjes op een plateau gepresenteerd. Het nieuwe interieur van het zaakje? Alle credits gaan naar mijn zusje. Het enige wat ik heb moeten doen is goedkeurend knikken.Wekelijks word ik geüpdate van klassiekers en nieuwigheden. Citytrips worden vooraf gebriefd met hippe to do-lijstjes. Zelfs op gebied van eten leert ze me heel wat bij. Afgelopen week kreeg ik een foto in de mailbox. ‘Een soepje van peer en pastinaak, is dat niks?’. Dju, dat ik daar zelf niet  eerder op gekomen ben. Ik hoef het nog niet eens te testen om te weten dat het lekker is. Peren en pastinaak worden besteld en de dag erop ga ik over tot actie. Normaal ben ik niet zo voor een mix van groenten en fruit. Deze combinatie is echter goddelijk. Ik doe er wat Deense blauwe bij en blokjes rode biet. Af, al zeg ik het zelf!

Recept pastinaak-perensoep

4 el olijfolie- 1ui- 3 middelgrote pastinaken, geschild en in grove stukken- 1/4 knolselder, in grove stukken- 4 rijpe peren, geschild en in stukken- 2 à 3 liter groentebouillon- peper

Stoof de pastinaak, ui en knolselder goed aan in 2 el olijfolie. Overgiet met de bouillon en laat een half uurtje goed doorkoken. Stoof ondertussen de peertjes aan (in een andere pan) in de overgebleven olijfolie. Laat ze op een zacht vuurtje garen tot ze botermals zijn. Kruid met peper. Doe de peertjes bij de soep en mix tot een glad geheel. Serveer met blauwe kaas en eventueel rode biet of speculooscrumble!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>